Popularna wtyczka do optymalizacji wyszukiwarek

Yoast SEO ma zdolność do optymalizacji wyszukiwarki. Ten plugin może być używany przez ciebie i twój zespół. Twój zespół może następnie analizować treści i na podstawie sugestii Yoast SEO optymalizować teksty i artykuły. Istnieje możliwość odmówienia komuś z zespołu dostępu do sugestii i wskazówek.

Jak mogę wyłączyć Yoast SEO dla niektórych użytkowników?

Możesz przypisać cztery role do swojego bloga. Administrator, redaktor, autor i pracownik. Te cztery role mogą być aktywowane i dezaktywowane dla WordPressa. Należy rozważyć, która rola jest przypisana do danego użytkownika. Ponieważ każda rola ma swoją własną odpowiedzialność. Zaleca się posiadanie tylko jednego administratora na artykuł lub bloga, ponieważ może on usuwać i zmieniać treść. Więc ten użytkownik nie powinien wykazywać żadnych uchybień. Każda z czterech ról ma również dostęp do statystyk strony internetowej.
Administrator ma pełne i nieograniczone prawo własności do artykułu lub bloga. Administrator ma zatem pełne prawa do zmiany i usuwania treści i tekstów. Ponadto administrator może również tworzyć i edytować komentarze, a także usuwać je, wybierać temat, zarządzać ustawieniami i importować teksty. Administrator ma również pełne prawa do zmiany lub usunięcia całego bloga lub artykułu. Dlatego zaleca się posiadanie tylko jednego administratora.
Druga rola edytora ma następujące zadania. Edytor może przeglądać, publikować, usuwać i edytować każdy post na stronie. Komentarze mogą być moderowane, kategorie są zarządzane. Edytor może również zarządzać linkami, przesyłać pliki i zdjęcia.

seo
Trzecia rola autora ma mniej praw niż redaktora. Autor może zmieniać, upubliczniać i usuwać własne wypowiedzi. Autor może również przesyłać pliki i zdjęcia. Autor nie może edytować stron, dodawać stron ani usuwać stron.
Pracownik jest czwartą rolą, która powinna i może być przypisana. Pracownik może zmieniać własne składki, ale nie może ich upubliczniać. W przypadku, gdy pracownik ukończył składkę, składka ta jest publikowana przez Administrator Zaznaczone. Po zatwierdzeniu i opublikowaniu wkładu, pracownik nie może już go edytować. Pracownik nie może przesyłać plików ani zdjęć.
Tak działa Yoast SEO. SEO Analiza, jak również analiza czytelności może być aktywowana lub dezaktywowana dla poszczególnych użytkowników. Jeżeli chcesz dezaktywować poszczególnych użytkowników, musisz kliknąć na "Użytkownicy" w desce rozdzielczej strony WordPress.

Użytkownicy indywidualni są nieaktywni

W desce rozdzielczej strony WordPressa masz teraz możliwość wyboru poszczególnych użytkowników. Tam możesz przypisać nową rolę każdemu z użytkowników. Ponadto, po kliknięciu na użytkownika, można przewijać i dezaktywować czytelność analiz i analiz. Niezależnie od siebie można określić, czy użytkownik ma możliwość przeprowadzenia optymalizacji wyszukiwarki za pomocą Yoast SEO, czy też czytelność tekstów powinna być ograniczona.

Czy wszyscy użytkownicy mogą korzystać z Meta-Boxa?

Wszyscy użytkownicy, którzy nie mają dostępu do edytora tekstu, nie mogą korzystać z Meta-Boxa. Jeśli użytkownik ma dostęp do edytora tekstu, to ma również możliwość korzystania z meta-boxu. Zależy to od tego, do jakiej roli dany użytkownik został przypisany. Na stronie WordPressa można również dezaktywować poszczególnych użytkowników meta-boxu. The Yoast SEO Meta-Box może być zatem zablokowany również dla użytkowników indywidualnych.

Prosimy o podzielenie wkładu
Udział w !trpst#/trp-gettext>
Udział w !trpst#/trp-gettext>
Udział w !trpst#/trp-gettext>
Udział w !trpst#/trp-gettext>
Udział w !trpst#/trp-gettext>
Udział w !trpst#/trp-gettext>
Najnowsze stanowiska

Polecane filmy z naszego kanału Youtube Channel